Na drugoj RES konferenciji po redu, koja je održana u Naučno-tehnološkom parku (NTP) u Nišu u organizaciji Agencije Aleksandra 3P, okupile su se vodeće kompanije iz oblasti e-mobilnosti, proizvođači komponenti, delova i softvera ali i punjača i prateće infrastrukture za električna i hibridna vozila. U programu konferencije učestvovali su predstavnici Vlade Srbije, ambasadori zemalja sa iskustvom u elektromobilnosti, kao i predstavnici relevantnih lokalnih i regionalnih institucija i kompanija koje već koriste ili planiraju uvođenje rešenja baziranih na elektromobilnosti.

Jedna od prisutnih, bila je i kompanija KiBOST Car, koja je predstavila nekoliko automobila iz svoje flote, koju čine svi Tesla modeli. KiBOST Car je inače inovativna kompanija koja je specijalzovana za Tesla automobile, nudi i uslugu nabavke i instaliranja punjača za električna vozila, dugoročni najam Tesla automobila, ali i podršku i servis onima koji već voze ove automobile.

TESLA MODEL X
KiBOST Car – Tesla Model X – RES Konferencija u NTP Niš

Konferencija je pružila učesnicima jedinstveni doživljaj elektromobilnosti kroz interaktivne panel diskusije sa vrhunskim stručnjacima iz ove oblasti. Tokom diskusija čula su se iskustva nauke i prakse, proizvođača i korisnika, kao i osiguravajućih društava i bankara.

Teme na konferenciji omogućile su učesnicima da se upoznaju sa ponudom električnih vozila i njihovim performansama, punjačima, komponentama, kao i sa načinom podrške institucija i kompanija u razvoju elektromobilnosti i ostalim benefitima koje elektromobilnost donosi sa sobom.

„Elektromobilnost predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe i ujedno omogućava održiv rast privrede usklađen sa principima zaštite životne sredine i smanjenja emisije CO2“, zaključila je Privredna komora Srbije.

kibost-car

Prijavite se na listu novosti

Budite korak ispred. Prijavite se za primanje vesti putem emaila i budite prvi koji će saznati za najnovije ponude, promocije i događaje u vezi sa svetom električnih automobila

Uspešno ste se prijavili